Wat moet je weten over de recreatiewoningverzekering?

Vastgoed is door de jaren heen één van de meest interessante investeringen gebleken die je in de praktijk kan doen. Dit omwille van verschillende redenen. Eigenlijk kan je door te investeren in vastgoed profiteren van twee verschillende financiële meerwaardes. In eerste instantie is er natuurlijk de waarde van het vastgoed dat kan stijgen. Daarnaast is het echter eveneens zo dat er mooie, periodieke inkomsten gegenereerd kunnen worden. De huurinkomsten die je kan verwerven door bijvoorbeeld je recreatiewoning te verhuren vormen immers een mooie passieve inkomstenbron. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je jouw investering ook op een gepaste manier zal moeten beschermen. Dat kan door middel van de recreatiewoningverzekering.

Wat is een recreatiewoningverzekering precies?

Het afsluiten van een recreatiewoningverzekering doe je omdat je de  waarde van je aangekochte recreatiewoning wenst te beschermen. In principe geldt voor dit type verzekering uiteraard niet dat ze wettelijk is verplicht. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat het afsluiten van deze verzekering een niet onaanzienlijke waarde kan verzekeren tegen mogelijke schade. Hou er rekening mee dat je er bij een recreatiewoning waar je niet zelf in woont en die je verhuurt niet kan kiezen voor bijvoorbeeld een standaard inboedelverzekering. Verhuuractiviteiten zijn dan namelijk doorgaans niet gedekt. Het afsluiten van een speciale recreatiewoningverzekering is dan ook een must. Alleen op die manier kan je echt rekenen op de best mogelijke dekking voor jouw vakantiehuis.

Wat kan er worden gedekt met deze verzekering?

De recreatiewoningverzekering dekt de van buitenaf komende risico’s in. Dit betekent onder meer dat je door het afsluiten van deze verzekering kan rekenen op onder meer deze dekkingen:

  1. Brand en ontploffing;
  2. Blikseminslag;
  3. Inbraak en diefstal;
  4. Vandalisme;

Hou er rekening mee dat je bij het afsluiten van een verzekering voor je recreatiewoning niet alleen maar de hoofdwoning verzekert. In het merendeel van de gevallen is er bijvoorbeeld ook nog sprake van één of zelfs soms meerdere bijgebouwen. Ook hiervoor geldt dat ze worden gedekt tegen schade van buitenaf. Lijkt dit jou allemaal ook wel interessant? Dan weet je dus dat het afsluiten van deze verzekering ook voor jou een absolute aanrader is!

Waarom is een recreatiewoningverzekering afsluiten interessant?

Het huis waar we elke dag in wonen verzekeren we in de praktijk altijd op de meest optimale manier. Dat vinden we niet meer dan normaal. Niet alleen de zogenaamde opstal, maar ook de inboedel wordt op de best mogelijke manier gedekt. Waarom zou je dat dan ook niet doen bij de recreatiewoning die je hebt aangekocht? Het spreekt namelijk voor zich dat ook dit pand over een niet onaanzienlijke waarde beschikt die moet worden beschermd. Ook voor deze woning geldt immers dat haar waarde op verschillende manieren kan worden beïnvloed met alle gevaren van dien.

Wil jij er dus met andere woorden zeker van zijn dat niets de waarde van jouw zuurverdiende recreatiewoning kan aantasten? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat het zeker interessant is om ervoor te kiezen om een recreatiewoningverzekering af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *