Een keer iets anders dan het strand van Scheveningen: dit zijn de mooiste stranden van de Middellandse Zee! 

Natuurlijk is het strand van Scheveningen altijd fijn voor een strandwandeling of een stranddagje in de zon. Maar wil je eens aan een ander strand liggen in het buitenland dat stukken exotischer is? Bij de Middellandse Zee vind je tal van mooie stranden die jij tijdens een vakantie kunt bezoeken. Sommige stranden zijn wel zó mooi dat ze een aparte vermelding waard zijn, daarom zijn dit de mooiste stranden van de Middellandse Zee! 

Shipwreck Beach 

Navagio Bay, beter bekend als Shipwreck Beach, is één van de meest iconische stranden ter wereld. Dat komt in eerste instantie door de bijzondere ligging omgeven door torenhoge rotswanden en in tweede instantie door het wrak van een smokkelschip dat hier in de jaren 80 van de vorige eeuw is aangespoeld. Het wrak is inmiddels flink verroest, maar dit maakt het strand alleen maar fotogenieker. De poedersuikerstranden en de azuurblauwe zee maakt Shipwreck Beach compleet! Met een boot kun je dit bijzondere strand bereiken en in zee zwemmen met wellicht Caretta Caretta schildpadden die je onderweg tegenkomt! Ontdek wat je nog meer kunt zien tijdens een vakantie op Zakynthos

Zlatni Rat 

Kroatië bestaat voornamelijk uit rots- en kiezelstranden, maar dat wil niet zeggen dat ze niet mooi kunnen zijn! Dat merk je zeker bij het strand Zlatni Rat bij het plaatsje Bol op het Kroatische eiland Brac. Dit strand loopt als een scherpe punt de zee in waarna het strand ophoudt. Wederom super idylisch! 

Öludeniz 

Voor een strandvakantie naar Turkije zit je in Öludeniz helemaal goed. Deze kleine badplaats aan de Egeïsche Zee ligt aan een wonderschone lagune. Het zeewater in de lagune is diepblauw en kent schitterend strand. De lagune van Öludeniz is bovendien ontzettend populair als het gaat om watersporten. Zie jij jezelf hier al paragliden? 

La Cinta 

La Cinta is één van de mooiste stranden van Sardinië! Je vindt dit strand aan de oostkust van Sardinië, vlakbij de badplaats San Teodoro. La Cinta is hagelwit van kleur en loopt zeer geleidelijk af in zee waardoor ook kinderen zonder zorgen in zee kunnen spelen. Het strand is maar liefst 5 kilometer lang, genoeg plek dus om je handdoek uit te rollen! Daarnaast zijn er verschillende watersporten mogelijk zoals windsurfen. Wanneer kom jij op vakantie naar Sardinië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *