Tips voor je vakantie in Kuta

Enkele van de beste dingen om Kuta te doen, zijn te vinden op het strand. Het strand is populair om te zonnebaden, dus ga er ’s ochtends vroeg heen om een ​​plekje op het zand te claimen. Surfers zouden tijdens het droge seizoen  van de beste golven in Kuta moeten kunnen genieten. Voor wat gezinsvriendelijk plezier, ga naar Waterbom Bali, een van de beste en langlopende waterparken op het eiland. Aan de kust ligt Kuta’s centrum voor het behoud van zeeschildpadden, waar je kunt deelnemen aan spannende vrijlatingen. Culturele hoogtepunten zijn onder meer dorpstempels, een Barong-show en een belangrijke boeddhistische tempel in het centrum van Kuta. Lees verder om meer te weten te komen over leuke dingen die je in Kuta kan doen.

Bezoek de tempels

Kuta staat vol met prachtige tempels die de religieuze achtergronden van de vele culturen op Bali vertegenwoordigen. Er zijn twee beroemde tempels op Bali, namelijk de Leeng Gwan Kuta-tempel en de Kongco Bio Kuta Chinese tempel. Tempels in Kuta zijn enkele van de oudste tempels die honderden jaren geleden werden gebouwd. De tempels in Kuta zijn herkenningspunten met levendige kleuren en architectuur uit het Verre Oosten. Er is een gevoel van spiritualiteit bij het bezoeken van deze tempels, iets dat elders in Kuta niet gevoeld wordt.

Kuta

Waterbom Bali en Circus Waterpark

De Waterbom Bali is een van de grootste waterparken in Azië en het is een zeer populaire toeristische attractie die alleen in Kuta ligt. De spanning is hier volop, waar bezoekers van alle leeftijden van kunnen genieten. Er zijn waterglijbanen, waaronder de Climax ‘super-loop’ bodyslide, Race Track, Superbowl en nog veel meer, en een recreatief gedeelte. Er is ook het Circus Waterpark, dat net zo leuk is als de Waterbom Bali in Kuta. Hoewel het kleiner is, is het Circus Waterpark goedkoper dan de Waterbom Bali. Het Circus Waterpark heeft veel interessante activiteiten, zoals een scala aan waterglijbanen en een geweldige kinderhoek met veel leuke activiteiten.

Kom meer te weten over Kuta in de musea

Als je meer wilt weten over de geschiedenis of cultuur van Kuta, dan zijn de musea de perfecte plek om naartoe te gaan. Er is het Bali Shell Museum, dat momenteel het enige museum in Indonesië is met een scala aan schelpen in allerlei soorten en maten. Er zijn ook gefossiliseerde exemplaren van honderden jaren geleden en kunstvoorwerpen die de cultuur van Kuta bepalen. Zelfs als je geen fan bent van schelpen, is het Bali Shell Museum een ​​ervaring die je nooit zult vergeten.

Iedereen zou eens moeten verblijven in Kuta. Boek daarom vandaag nog je vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *