In bezwaar tegen uw WOZ in Scheveningen

De woningprijzen stijgen de pan uit in Scheveningen en ook de WOZ-waarde van huizen in Scheveningen en gemeente Den Haag stijgen komend jaar weer significant. De waarde van je huis, de WOZ, is van invloed op hoeveel belasting je betaalt. Wist jij dat deze waarde vaak te hoog wordt ingeschat en dat je tot wel €200 per jaar kan besparen als je bezwaar maakt op je WOZ-waarde?

De gemeente Den Haag schat jaarlijks in wat jouw huis ongeveer waard is. De gemeente Den Haag maakt een taxatie gebaseerd op de taxatie van het jaar ervoor op 1 januari. Momenteel kijkt Den Haag dus naar de waarde van je huis op 1 januari 2021. Op MijnOverheid kun je oude besluiten teruglezen en nieuwe berichten over deze waarde ontvangen.

Door onder meer te kijken naar vorige waardes en de waardes van huizen bij jou in de buurt die te koop hebben gestaan komt de gemeente op de WOZ-waarde van jouw huis. Echter is dit getal niet altijd juist, voornamelijk omdat jij hele andere dingen op je grond kunt hebben staan dan je buurman. Daarom kan het voorkomen dat de gemeente er flink naast zit bij jouw huis. Bezwaar maken tegen de ingeschatte waarde van je huis (de WOZ-waarde) kan daarom goed zijn voor jouw portemonnee.

Check regelmatig of je al een WOZ indicatie hebt gekregen, want je hebt zes weken om hier op te reageren. Let dus goed op het jaarlijkse bericht van de gemeente over jouw geschatte WOZ-waarde. Beslis zodra je de nieuwe brief binnen hebt of je stappen wilt ondernemen.

Bespaar op je belastinggeld en dien een bezwaar in! Een makkelijke en kosteloze manier om jouw bezwaar in dienen kan via een gespecialiseerd bedrijf zoals Kosteloosbezwaar.nl. Juristen helpen jou daar met het verzamelen van bewijsstukken en vechten het proces voor je aan. Deze bedrijven worden als zij het proces winnen betaald door de gemeente, en niet door jou. Lukt het ze niet? Dan geven ze je een no cure no pay garantie en hoef je ze alsnog niet te betalen. Super voordelig voor jou als huiseigenaar dus!

Een andere manier om bezwaar te maken is om het zelf stappen te ondernemen. Op de gemeentepagina van Den Haag staat precies uitgelegd welke stappen je moet volgen en met welke bewijzen je moet komen. Online zijn er ook veel tools om je te helpen met je stappen. Zo kun je voorbeeldbrieven vinden om je bezwaar verder uit te leggen.

Als je je bezwaarproces wint, betaal je de kosten van dit proces niet. Gemiddeld wint de helft van de bezwaarmakers in Den Haag hun proces. Dit kost hun dus geen geld en daar boven op gaat dus hun WOZ waarde omlaag. Het kan dus ook zijn dat mensen hun proces verliezen en hun waarde niet omlaag gaat. Zij betalen dan ook de kosten van hun proces.

Hou dit jaar je taxatie goed in de gaten en bekijk goed of jij niet te veel betaald op je WOZ-waarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *