3 x hulp bij schoolwerk

Heb jij moeite met bepaalde vakken op school? Of komt er een toets aan waar jij nog wel wat extra lessen voor kunt gebruiken? Je staat er niet alleen voor, want er is genoeg hulp te vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan een klasgenoot die het vak beter begrijpt of aan bijles. Wees niet bang om hulp te vragen, want waarschijnlijk willen ze je graag helpen.

Je familie en vrienden

Je ouders zijn waarschijnlijk de eerste mensen waar je aan denkt als je hulp nodig hebt bij je schoolwerk. Het is makkelijk omdat je (vaak) bij elkaar in huis woont, en zij zijn waarschijnlijk ook de eerste die je willen helpen. Maar je ouders weten ook niet alles. Heb je daarom wel eens aan de rest van je familie gedacht? Misschien weet je oom bijvoorbeeld heel veel van wiskunde, en kun je hiervoor bij hem terecht. Daarnaast heb je vast ook een aantal vrienden die je kunnen en willen helpen. Het nadeel hiervan is wel dat ze misschien niet altijd tijd voor je hebben, of het goedbedoelde uurtje bijles wordt al gauw een uurtje bijkletsen.

Je klasgenoten

Waar jij misschien moeite hebt met een bepaald vak, is je klasgenoot er misschien wel hartstikke goed in. Hebben jullie standaard op donderdag twee tussenuren samen, vraag dan of hij of zij jou even een uurtje wil helpen. Grote kans dat diegene dat wel wil doen, want jullie zijn toch beide aan het wachten op de volgende les. Aan de andere kant zou het natuurlijk ook fijn zijn dat als je klasgenoot wat hulp kan gebruiken bij een ander vak, dat jij hem of haar daarbij ook helpt. Zo kunnen jullie samen kennis delen. Je kunt ook een studiegroepje beginnen op school, en bijvoorbeeld één keer per week afspreken om samen aan school te werken en kennis te delen.    

Een gespecialiseerde partij

Naast vrienden, familie en klasgenoten bestaat er nog een andere manier om hulp te krijgen bij je schoolwerk, namelijk via een gespecialiseerde partij. Hierbij kun je denken aan bijles en huiswerkbegeleiding. Deze partijen zitten door het hele land heen. Dus als jij zoekt op google naar bijles in Den Haag of huiswerkbegeleiding in Den Haag, dan vind je er genoeg die je graag willen helpen.

Bijles
Bijles is letterlijk extra les om zwakke punten in je kennis of vaardigheden te verbeteren. Heb jij net iets meer uitleg nodig over een bepaald onderwerp, dan legt een bijlesleraar je dat graag uit. Van tevoren bepaal je samen met je bijlesleraar waar je op wil focussen, en samen stellen jullie een plan van aanpak op.

Huiswerkbegeleiding

Een huiswerkbegeleider helpt je bij het maken van je huiswerk. Loop jij achter bij een bepaald vak omdat jij je niet kunt concentreren thuis, dan is het goed om hier eens aan te denken. Op een huiswerkbegeleidingsinstituut kun je vaak in alle rust je huiswerk maken en als je vragen hebt is er altijd iemand in de buurt. Ook hier bepaal je van tevoren waar je op wil focussen en je krijgt persoonlijke aandacht van je begeleider die jou helpt bij je ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *