VVE beheer te Den Haag


VVE’s zijn in grote steden sterk vertegenwoordigd. Logisch: in grotere steden zijn vele appartementencomplexen en flatgebouwen te vinden. Onderverdeeld in groepen zijn er VVE’s aanwezig; dit houdt in dat één groot appartementencomplex (denk aan portiekwoningen b.v.) niet slechts onder het beheer van één VVE valt; vaak zijn er onderverdeeld meerdere actief. Een VVE (vereniging van eigenaren) is verplicht binnen de wetgeving, zodra het meerdere koopappartementen betreft binnen één overkoepelend gebouw.

VVE: Al dan niet actief

Sommige bewoners vinden een actieve VVE niet direct nodig; er is dan sprake van een ‘slapende VVE’ – een officieel bestaand, maar inactief/passief, bestuur. Een slapende VVE lijkt gemakkelijk; er is nauwelijks sprake van een maandelijks inleg bijvoorbeeld. Echter men kan lelijk bekocht uitkomen: zodra de gemeente een VVE oplegt dat deze een renovatie dient door te voeren (dubbele beglazing/ kunststof kozijnen, CV door het hele pand, gevelrenovatie etc.), en er is maar weinig geld in kas, dan zullen de bewoners ineens duizenden euro’s per huishouden dienen bij te dragen. Dit kan een klein ramp betekenen voor de bewoners.

Wanneer men dit geld niet kan inleggen uit eigen middelen, zal de hypotheek verhoogt dienen te worden; echter de banken geven steeds vaker nul op rekest voor dergelijke uitbreiding van de hypotheek. Er zijn zelfs bewoners die noodgedwongen (al dan niet met verlies …) hun appartement hebben moeten verkopen omdat zij de eigen bijdrage aan een grote opknapbeurt niet konden bekostigen. Dit zijn persoonlijke, dramatische zaken. Daarom: voorkomen is beter dan genezen.

Degelijk en erkend financieel bestuur VVE

Een VVE is dus gebaat bij een goed bestuur, wat anticipeert op grote, toekomstige kostenposten en uitgaven. Een VVE kan bestuurt worden door een bestuurlijk, financieel en beheerbureau.

D & G – VVE beheer te Den Haag & Wassenaar draagt zorg voor een degelijk optimaal financieel bestuur van iedere VVE binnen de gemeente.

Wilt u meer informatie ontvangen? Bezoek hiervoor de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *